Titel: |
Direct analysis of volatile compounds during coffee and tea brewing with proton transfer
reaction time of flight mass spectrometry |
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Beteiligte Personen: |
José Antonio Sánchez López[VerfasserIn] |
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112675238X |
Ralf Zimmermann
, Prof. Dr.[AkademischeR BetreuerIn] |
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143922025 |
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Universität Rostock, Institut für Chemie |
Elke Richling
, Prof. Dr.[AkademischeR BetreuerIn] |
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121503496 |
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Technische Universität Kaiserslautern, Fachbereich Chemie |
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Beteiligte Körperschaften: |
Universität Rostock, Mathematisch-Naturwissenschaftliche Fakultät[Grad-verleihende Institution] |
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2147083-2 |
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Zusammenfassung: |
This thesis work focuses on the development of simple, fast, sensitive and reliable
methods based on PTR-TOF-MS for the analysis of the volatile organic compounds responsible
for coffee and tea aroma, and how they are extracted from the beans or leaves into
the liquid phase. The use of multivariate methods on the dynamic data obtained increased
the applicability of the methods allowing differentiation of samples according to
its composition (e.g. coffee capsules), country of origin (e.g. tea origins) or the
parameters used for preparation (e.g. temperature, pressure, particle size).
[Englisch] |
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Dokumenttyp: |
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Einrichtung: |
Mathematisch-Naturwissenschaftliche Fakultät |
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Sprache: |
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Sachgruppe der DNB: |
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Veröffentlichung / Entstehung: |
Rostock: Universität Rostock
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2017
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Identifikatoren: |
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Zugang: |
frei zugänglich (Open Access)
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Lizenz/Rechtehinweis: |
alle Rechte vorbehalten Das Werk darf ausschließlich nach den vom deutschen Urheberrechtsgesetz festgelegten Bedingungen genutzt werden. |
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RosDok-ID: |
rosdok_disshab_0000001688 |
erstellt / geändert am: |
03.03.2017 / 08.08.2023
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Metadaten-Lizenz: |
Die Metadaten zu diesem Dokument sind gemeinfrei (CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication). |